onsdag 15 april 2009

Ops - hur skall de tänka nu då?!

På Falu Kurirens ledarsida skriver Christer Grus bland annat:

"I Malung kollapsade alliansens majoritetsinnehav när Centern inte accepterade utbrytarpartiet Malung/Sälen-partiets politik. Centern gick i koalition med Socialdemokraterna.
Nu är det mindre än ett och ett halvt år till valet 2010. Med tanke på vad som hänt inom rikspolitikens vänsterblock sedan senaste valet, finns det all anledning att lokala allianspolitiker börjar överväga sina partiers strategier inför kommunvalet nästa år.


Det kan vara en smart strategi att allianspartier som håller Socialdemokratiska regimer under armarna i kommunpolitiken överväger om de redan nu ska lämna samarbetet för att skapa sig en friare plattform inför nästa valrörelse. Borgerliga partier burkar sällan belönas för samarbete med Socialdemokrater."

Ja, undra hur Centerpartiet tänker i vår kommun inför valet 2010? Finns det något parti som kan tänka sig att samarbeta med dem? Skall "Alliansen" ta emot dem igen om de blir utstötta av sina röda tillfälliga kamrater? Är "de röda" intresserade av något samarbete om de inte är beroende av deras mandat? Är Centerpartiet redo att förnya sitt "lag" och sin "coach"?

Ja, många frågor är det. Hösten 2010 vet vi svaret, fram tills dess kan allt hända!

Läs gärna Christer Gruhs artikel genom att klicka på länken nedan:

http://www.dt.se/opinion/ledare/article419476.ece

1 kommentar:

Anonym sa...

Smina kikar i spåkulan. Jag tror inte de "röda" är ett dugg intresserade av Centern pga deras förmåga att samarbeta och bedriva en intressant politik. Vad har Centern hitills överaskat med och fått igenom för frågor? Är inte de "röda" beroende av Centerns mandat så får dom nog stå där vackert med mössan i handen.

Om sen centern söker stöd hos "den andra"sidan vet jag inte ännu hur jag själv ställer mig till saken. Men bränt barn skyr ju elden sägs det. Det som redan inträffat i Kommunen påvisar ju bara att Centern är ett parti som inte kör med öppna kort och tycks ha problem i sitt eget parti.