onsdag 29 april 2009

Imorgon är det dags för vuxenvandring.

Imorgon är det en stor "fyllekväll" för många, såväl yngre som äldre. En dag då många alkoholdebuter sker, dessvärre många gånger för barn och ungdomar som är alldeles för unga. Och för vissa är det inte tillräckligt med alkohol utan man prövar tyngre droger.

Förra veckan var det 130 föräldrar på ett möte om ungdomar, droger, våld m.m och jag hoppas verkligen att många av dessa vuxna kommer att tillbringa kvällen ute på "Grönland" och visa att de verkligen bryr sig när det är "på riktigt" och inte bara på ett möte. Det behövs många vuxna som ställer upp för ungdomarna.

Läs gärna en artikel i ämnet nedan:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är jätte bra att så många vuxna visar sitt intresse för att nattvandra. Dels som du skriver handlar det om att många unga gör sin fylledebut men det handlar inte bara om att man skall hålla ordning på ungdommarna men även att man skall finnas tillhands. Att finnas tillhands för ungdommarna är oftast det som efterfrågas det saknar idag den vuxna kontakten med allt mer stressade föräldrar som inte är hemma utan man saknar den fysiska kontakten.
Detta är kanske något som man skulle säga att är typiskt för en stad och inte för landsbygden men det ser lika dant ut vart man än bor litet som stort. Har själv erfarenhet från att jag nattvandrar i en förort till Stockholm och när man träffar de unga tjejerna & killarna som man räknar mer som barn än ungdommar så när man väl pratar med dem så är det saknaden av någon som bryr sig som är det viktigaste för dem. Kämpa på ni gör ett bra jobb och det är skandal att politikerna inte förstår detta och inte kom på mötet i förra veckan de är ju framtiden i kommunen om man vill ha kvarstannande kommuninvånare.
Trevlig Valborg!

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Tack för ditt inlägg. Jag håller med dig om att det många gånger är vuxennärvaro som saknas, inte kontroll. Det är något att tänka på i kontakten med "struliga" ungdomar. Att verkligen lyssna på vad de säger och vara medveten om att man kanske är den enda vuxna som har lyssnat på dem. Det är jätteviktigt. Det kan vara det som blir skillnaden mellan himmel eller helvete den dagen eller kvällen.