tisdag 7 april 2009

Sabotage eller klantighet?

Fick ett intressant besök av instruktören i Skatehallen idag. Han berättade att låset på skatehallsdörren som krånglat hela vintern var borttaget nu. Det lät ju jättebra.

Problemet var bara att låset togs bort av någon vaktmästare i torsdags eller fredags och sedan dess har hallen stått olåst! Kommunen har beställt ett nytt lås men det har inte kommit än!


Kommunen äger skatehallen och Korpen Malung-Sälen har ett 10-årigt driftsavtal. Korpen Malung-Sälen har brädor, hjälmar, musikanläggning och en del annat i hallen och vaktmästaren lämnar hallen olåst i fem dagar! Hur är det möjligt? Det skulle aldrig hänt i en annan kommunal verksamhetslokal.

Efter påtryckningar idag skall en vaktmästare montera in ett provisoriskt lås tills det beställda kommer - ja det fattas bara annat!

Är det Malung-Sälens kommun som skulle betala all utrustning i hallen om den hade blivit stulen när hallen stod olåst? Det finns väl vettigare saker att lägga skattebetalarnas pengar på?

Ja, det är helt otroligt att sånt här ens kan inträffa. Det låter sannerligen som ett dåligt aprilskämt!

6 kommentarer:

Utbildaren sa...

Jag tycker du låter så negativ! Det är ju helt fantastikt att ni Malungsbor inte har stulit från skatehallen trots att det inte funnits lås. Det visar ju verkligen vilket bra folk som verkar bo där. Uppmuntra ärlighet istället och bli inte så förbannat rabiat över allt som händer. :)

Ann-Louise Eklund sa...

Utbildaren: Jag håller absolut med om att det är fantastiskt när det fungerar men det är inte det saken handlar om. Det här är en händelse i en rad av händelser som "inträffat" sedan skatehallen beslutades.
Jag är långt ifrån rabiat men jag vägrar att ställa mig i det långa ledet av människor ur kategorin "man borde göra någonting men det är väl som det är och inget att göra åt". Det ledet är redan tillräckligt långt.

Anonym sa...

Helt rätt att bli rabiat. Det finns befog för det

Taggad sa...

Utbildaren: Visst är det fantastiskt positivt att det gått bra utan lås! Jag gissar att du litar så pass på din omgivning att du aldrig låser vare sig till ditt hem eller din bil?
Förövrigt så tycker väl de ansvariga att kommunen har så gott om pengar att de har råd att ersätta om någon skulle stjäla eller sabotera... Ingen försäkring lär ju gälla utan godkänt lås i alla fall.

Anonym sa...

Instruktören var befann han/hon sig under dessa fem dagar som det tog innan det upptäcktes? Hur och vilka är reglerna för skatehallen, vem sköter vad? Ansvarsbiten?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Ansvarsbiten när det gäller Malung-Sälen Skate Arena är tydligt reglerat i det 10-åriga driftsavtal som är tecknat mellan Malung-Sälens kommun och Korpen Malung-Sälen.

Hela ansvaret för tälthall och ramper har Malung-Sälens kommun som ägare och ansvaret för verksamheten i hallen har Korpen Malung-Sälen som operatörer.

Kommunen har också tillträde till hallen under skoltid, under förutsättning att de städar och låser efter användning.

Så ansvaret och skötseln av skatehallen ligger i praktiken på vaktmästarna på Sportfältet.