tisdag 28 april 2009

Vart var kommunledningen?

I torsdags arrangerades ett öppet möte kring ungdomsfrågor: alkohol, droger, klotter, brottslighet m m. Arrangörer var socialförvaltningen, ANTD-samordnaren, folkhälsoplaneraren, säkerhetssamordnaren, polisen m.fl och mötet hölls på Sankt Olof Hotell & Krog.

Arrangörerna hade räknat med 20-30 deltagare och beställt smörgåsar efter det - det kom 130 personer! Jätteroligt. Fantastiskt med en sådan uppslutning.

Det var ett jättebra möte och jag hoppas att det blir någon form av uppföljning nu när behovet så tydligt finns för den här typen av träffar. Bland annat efterfrågades ren droginformation.

Det var alltså massor av föräldrar på plats - men var var våra ledande politiker? Det var visserligen mycket folk men vad jag såg var varken kommunalrådet Kurt Podgorski (s), vice ordf. i kommunstyrelsen Pär Kindlund (c), kommunalråd i opposition Tom Martinson (m), vice ordförande i Barn- & utbildningsnämnden Ola Olin (v) eller socialnämndens ordförande Carina Albertsson (s) på plats.

Var inte frågan tillräckligt intressant eller var man rädd för att få frågor om satsningar på ungdomar? (Eller rättare sagt bristen på satsningar på ungdomar!)

Om det blir en uppföljning hoppas jag verkligen att de kommer!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det vara så att kommunens ledning känner sig fullständigt uppdaterade med det drogflöde som i dag finns bland oss alla i samhället?

Att man i dag kan med en knapptryckning via datorn köpa "lagliga droger" är dock ett fenomen som inte existerade för X-antal år sen. En laglig drog är den drog som ännu inte har blivit klassifiserad som narkotika och i sådana lägen står polisen handfallen och har ingen rätt att beslagta och personen går då friad, trots att substansen skiljer sig ytterst lite i från den drog som har hunnit bli drogklassifiserad.

Det är här som jag anser att drogbrukandet har förändrats och att ledande politiker tämligen bör vara intrsserade av hur denna utveckling ska stävjas. Och givetvis även av de droger som är mera kända och drogklassifiserade.

Att styrande politiker inte kommer på den här typen av information ger verkligen ingen bild av ett förtroende eller angagemang,sen må deras frånvaro säkert bero på olika oraker.

Men att Socialnämdens ordförande Carina Albertsson (S) inte är där klingar för mig mycket illa. I egenskap av socialnämdensordföranden är det faktiskt hon som så småningom kommer att hantera dessa ärenden och har mandat att fatta livsavgörande beslut för människor,i bland underåriga. I bland beslut som innebär tvång och där samhället sätter sig över en människas fria vilja.

Även om Carina Albertsson (S)känner sig väl förkovrad i dessa frågor så hade det varit på sin plats att hon deltagit.

Detta är en av de orsaker som får mig att tycka att en socialnämd inte ska vara ett politiskt uppdrag. När man sitter och ska hantera dessa frågor krävs en otrolig kunskap och juridisk insikt.Bara för att man har ett politiskt intresse så innebär inte det att man har den kunskapen som krävs för att kunna förstå vilka insattser som behövs för en människa i kris. Ännu mindre förståelse har man ju eftersom man inte änns deltar på ett sånt här viktigt informationsmöte.Ett möte där man har chansen att diskutera frågan med föräldrar och intresserade som kunde ha lett till nya infallsvinklar och ny kunskap.

Jag blir bara så trött.

Anonym sa...

De kanske visste att de skulle bli utan smörgås...

Ann-Louise Eklund sa...

Smina: Tack för dina tänkvärda ord. Du har ju god inblick i det hela.

Anonym: Ja, så illa kanske det är, ha ha.