måndag 14 december 2009

Jag är mycket positivt överraskad!

Jo, det är faktiskt så! (Trots ett Kommunfullmäktigemöte hela dagen.) Det hör nämligen inte till vanligheterna att de mötena är trevliga, tvärtom dessvärre. Men idag var det en god stämning, OK att ifrågasätta oklarheter och direkta felaktigheter och de rättades till utan någon prestigeförlust för någon. DET är positivt.

Eftersom Malung-Sälenpartiet inte givits möjlighet att få ut verksamhetsplanen och budgetförslaget på remiss utan fick två varianter på planer, majoritetens (s, v och c) samt oppositionens (m,fp och kd). Eftersom Malung-Sälenpartiet inte fått vara med i budgetutskottet så har vi lämnats utanför hela processen och därför valde vi att inte delta i besluten kring fastställande av verksamhetsplan och budget 2010-2012.

All heder åt Kurt Podgorski (S) som beklagade att vi inte fått möjlighet att informeras under arbetets gång och han höll med om att det var olyckligt.

Men, men - nästa gång en verksamhetsplan och en budget skall fastställas i Kommunfullmäktige har det varit ett val och församlingen består förhoppningsvis av många nya ansikten och kommunledningen är en helt annan än idag. DET ser jag fram emot!

Inga kommentarer: