tisdag 1 december 2009

Det är till att uttrycka sig ödmjukt...

På Radio Dalarna idag kunde man höra ett inslag om införande av "Snabb slant" i Malung-Sälens kommun, en motion som Kurt Podgorski (S) skrev för något år sedan.

I en radiointervju med vårt kommunalråd Kurt Podgorski (S) frågar reportern ungefär:


"- Men det här är ju bara ett förslag som inte är riktigt klart än, det skall ju arbetas fram ett förslag. Tror du att det blir av eller kan det stöta på pumpen?"

Varpå Kurt svarar ungefär: "-Nej det här stöter inte på pumpen, det här blir av! Jag sitter ju bra till för att se till att det blir av om man säger så!"
och vidare: "-Nog kan jag trycka på så att det här blir klart!"

Snacka om att gå händelserna i förväg utan att respektera den politiska processen och andras åsikter! Behöver vi då ha ett Kommunfullmäktige med 41 ledamöter om vi har "Kung Kurt" (som det står på Göran Färnströms egenhändigt tillverkade namnskylt som Kurt fått.)

Lyssna gärna på intervjun här:

Nu är inte det här det enda beslutet där man går händelserna i förväg. I veckans Malungsblad (som går att läsa på nätet ikväll) står det att Kommunfullmäktige den 30 november har beslutat om taxor i idrottshallarna men underlagen som vi i Kommunfullmäktige fick att fatta beslut utifrån var så undermåliga så hela ärendet återremitterades för klargörande! Jag kunde rada upp ett koppel med otydligheter som inte var klarlagda så Kurt själv yrkade på återremiss.

Ops - så det kan gå!!! Är det konstigt att det blir som det blir när man gör som man alltid gjort?!

3 kommentarer:

Jonas sa...

Jotack, jag hörde som sagt mannen ifråga på radion i morse och tänkte "Vad fan säger karln?".
Göran Persson light?

Ann-Louise Eklund sa...

Jonas: Ha, ha - ja det är ju ingen komplimang direkt ;-)

Taggad sa...

I Malungsbladet annonserar kommunen följande: "Observera att beslut om taxa för hyra av hallarna under 2010 tas av kommunfullmäktige 30 november. Enligt förslag kommer föreningar med säte i kommunen även fortsättningsvis att kunna nyttja hallarna kostnadsfritt. Beslut i frågan finns på hemsidan under ”kommunen”." Vilket sätt att formulera sig! Att gå händelserna i förväg och skriva att det även fortsättningsvis antagligen kommer att vara kostnadsfritt... Kommunistfullmäktige oj förlåt jag menar kommunfullmäktige lyckades ju inte ens ta ett beslut!