tisdag 8 december 2009

Podgorski på besök hos skejtarna

I söndags var det avslutning för nybörjarskejtgruppen i Skatehallen. Barn och föräldrar fikade och trivdes. På plats var också vårt kommunalråd Kurt Podgorski (S). Han fick se på verksamheten, fika och frysa lite.

Skejtare och föräldrar fick diskutera frågan om isolering och avfuktning av skatehallen. Korpen Malung-Sälen har i dagsläget fått ihop 350 000 kronor till investeringen.

Kurt var orolig för de kommande driftskostnaderna. Han är väl van att föreningar tar för givet, eller kräver att kommunen skall ta alla kostnader men så är inte fallet här. Korpen kommer naturligtvis att ta ansvar för de kommande extra kostnaderna.

Frågan kommer nu att behandlas i Kommunstyrelsens au och förhoppningsvis ställer de sig positiva till att Korpen jobbar vidare för att lösa frågan. En av de bidragsgivare där man sökt pengar vill ha garantin att kommunen inte har något emot satsningen för att bevilja pengar så det vore ju oerhört korkat om man i det här läget säger att man inte är intresserad!

Förhoppningsvis kan ksau fatta beslutet att, under förutsättning att Korpen tar ansvar för kostnaderna, man är positiv till ett fortsatt arbete.

Så upp till bevis politiker - fatta ett för barnen och ungdomarna positivt beslut nu!

Inga kommentarer: