torsdag 29 januari 2009

Ett besök i den stora staden - inspirerande

Är på ett av mina regelbundna uppdrag i Stockholm - Korpens förbundsstyrelse. Kvällen har vi ägnat åt en utbildning i jämställdhet, vilket var mycket intressant. Imorgon är det dags för förbundsstyrelsemöte.

Det är mycket inspirerande att träffa människor som brinner för sitt uppdrag och som är öppna för utveckling. Det ger så mycket. Man behöver "fylla på" lite med jämna mellanrum. Visst, det finns människor hemma som är öppna för nyheter, utveckling och förändringar men allt för många tycker att det är lugnast när allt är som det alltid har varit och det är lite frustrerande när man vill utveckla och ser att det finns förutsättningar för det.

Det kan naturligtvis vara så att jag är lite för otålig emellanåt men det är så frustrerande när det skall ta så lång tid innan "nyheter" når vår lilla by i Västerdalarna och när den väl kommer så är det inte så lätt att få gehör, hur bra det än är.
Det har i och för sig många gånger att göra med vem som föreslår vad och det känns än mer frustrerande. Det förlorar vår kommun mycket på. Det finns många bra möjligheter till utveckling om bara prestigen kunde ge vika och det sunda förnuftet fick råda.

Det kanske är en generationsfråga om vi har tur!

Nu är det dags att lägga sig och drömma om Malung-Sälens kommun i framtiden - en framtid där de goda idéerna blomstrar och prestigen grävts ner!

Inga kommentarer: