onsdag 28 januari 2009

Majoriteten fick låna min ordförandeklubba - se vad glada de blev!

Det är patetiskt att se hur "den nya majoriteten" desperat försöker att göra politik och propaganda av en fråga där det inte finns någon politisk skillnad eller koppling överhuvudtaget!

Snacka om att vara desperat när man kallar till en presskonferens för att berätta om vad troligtvis en helt enig Barn- & utbildningsnämnd kommer att besluta om den 18 februari!

Det var tydligen en så viktig presskonferens så till och med centerpartisten. som det senaste halvåret oftast lyst med sin frånvaro, var närvarande.

Att sedan skolchefen ställer upp i den politiska cirkusen är också smått ofattbart. Och till på köpet tillsammans med den som absolut inte ville ha henne som chef utan till och med reserverade sig mot att hon skulle anställas som skolchef. Ja, livet är outgrundligt många gånger.


Läs artikeln här:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt tydligt ser man återigen att tjänstemännen i Kommunen inte är förankrade i sin egen roll och uppgift. Tyvärr ett stort problem som finns i Malung-Sälen Kommun

Ann-Louise Eklund sa...

Ja,jag kan inte annat än hålla med dig - tyvärr. Man måste absolut få ha en åsikt men att som förvaltningschef ställa upp i en politisk presskonferens är allt annat än godtagbart.

Anonym sa...

Tror att det gått över styr för så länge sedan med rollerna. Människor tänker sig inte för längre och kanske inte äns förstår varför sådana som Rosa-damen och Smina tycker att det är illa att man gör så som den här förvaltningschefen.

Är det någon ide att bedriva kommunal politik när nästan alla ändå springer runt som yrahöns och blandar i hop sina roller och sen bestämmer saker efter egen smak och tycke? I frågan gällande blogginlägget är alla eniga men det finns ju ändå andra frågor där tjänstemän går efter egen åsikt och gör saker till egen vinning. Inte som det är menat, tjänstemannen utföre en uppgift och är de folkvaldas förlängda arm till ett verkställande av beslut.

Varför blir inte folk provocerande av detta maktmissbruk,fullständigt odemokratiska kanske också lagöverträdande sätt som pågår dagligen i Malung-Sälen Kommun ?

Nej då kan man i stället bli förbannad på en skejthall för ungdommar.
Ja tänk om alla tog det annsvar och skylldigheten vi har för att upprätthålla demokratin och dess spelregler så skulle mycket kunna hända. Om alla människor kunde engagrera sig lika mycket i den kommunala härvan som vilken vecka vi ska ha lov så skulle skulle maskineriet röra på sig.

Ann-Louise Eklund sa...

Väldigt många tänkvärda ord i ett och samma inlägg. Jag håller fullständigt med dig.

Anonym sa...

Läser i dagens tidning om den upprörda socialdemokraten, eller var signaturen demokraten ?? Den stackaren mår illa över att din ordförande klubba har lånats ut. Tycker mig skönja en förvirrad medborgare som inte tycks förstå att det just är DIN klubba eftersom det är så att DU är ordföranden och kommer att var det hela mandatperioden ut. Men budskapet om den här bloggens existens har iaf nått ut och det är ju alltid glädjande :-)