onsdag 21 januari 2009

Nu är det uppror i skogen igen!

Snart är det dags att besluta om läsårstiderna för eleverna i Malung-Sälens kommun och den kontroversiella frågan om älglovets vara eller inte vara blossar upp igen. Läs här:

Som vanligt (får man väl tyvärr säga) innehåller artikeln en rad felaktigheter och lågvattenmärke:
  • "det kostar inga pengar". Fel - det kostar 35 000-50 000 kronor extra för skolskjutsarna.
  • "samtidigt har man råd att satsa miljoner på skateboardkulturen". Fel - kommunen har lagt ca 1,2 miljoner för allt (ramper, tälthall, asfaltering, bygglov och transport) och 500 000 ordnade Korpen Malung-Sälen i bidrag från Idrottslyftet. För övrigt urlågt att dra in skateboardhallen i frågan!
  • "lärarnas fortbildning fick ställas in för att ingen anmälde sig så det var ett fiasko". Fel - det hade inget med vår kommuns lov att göra, det var länsstudiedagarna som ställdes in i år då man inte lyckats få tag på föreläsare. För övrigt är det även fortbildning tillsammans med Vansbros personal som skall planeras in.
  • "vissa besparingar skulle kunna göras. Det har enligt uppgift blivit tvärtom istället". Var kommer den uppgiften ifrån? Vad det gäller har man inte heller kunnat presentera. Är det taget ur luften?

Ja, den här frågan kommer nog att diskuteras livligt den närmaste tiden, och det är väl bra. Men det är ännu viktigare att man håller sig till fakta och inte låter känslorna ta överhanden för då kan det lätt bli helt tokigt (och det har det väl blivit tidigare i allt för många frågor)!

Inga kommentarer: