måndag 13 juli 2009

Äntligen - årets viktigaste vecka i Malung är här!

Ja, Dansbandsveckan är oerhört viktig för Malungs utveckling och överlevnad. Det är många som har Dansbandsveckan som en stor inkomstkälla:

  • Affärer
  • Restauranger
  • Hotell och andra som erbjuder boende av olika slag
  • Malungs Parkförening upa
  • Idrottsföreningar (I första hand naturligtvis Malungs IF som arrangörer, men också andra idrottsföreningar som är involverade på olika sätt)

Marknadsföringsmässigt är det också mycket bra för Malung-Sälens kommun. Arrangemanget sätter vår kommun på kartan.

Genom mitt arbete (hos Idrottsrådet Malung-Lima-Sälen) kommer jag i kontakt med många dansbandsgäster och alla stormtrivs i Malung!

På Idrottens Hus i Malung har vi 34 stycken bäddar och de flesta som bor där kommer tillbaka år efter år. Det är jättekul och det är en bra intäkt som används till utvecklingen av idrotten i vår kommun.

Så vi är många som skall lyfta på hatten och hylla de som arbetar dag och natt för att få till detta jättearrangemang (Malungs IF och Parkföreningen i första hand) och ett speciellt tack till Bertil Elfström som trott på idén från första stund och aldrig givit upp. En sann eldsjäl!

Ibland lyfts det fram att fokuseringen på Dansbandsveckan är för stor och att alltför stora resurser läggs på att stötta detta arrangemang och det kan jag i vissa delar hålla med om. Man måste även tänka på att man skall leva och trivas i Malung-Sälens kommun övriga 51 veckor av året. Detta går att förbättra så att även andra arrangemang och föreningar får en bättre stöttning. Detta skulle nog bidra till en större förståelse för den extra stöttning Dansbandsveckan får av kommunen.

Men nu skall vi alla passa på att njuta av årets Dansbandsvecka - för nu är den äntligen här!

Inga kommentarer: