onsdag 29 juli 2009

Vad blir nästa steg, omorganisation?

Nu är det väl snart bara en desperat åtgärd kvar för att den röd-gröna alliansen skall få "den totala makten" i Malung-Sälens kommun - att organisera om nämndsstrukturen. Då kan de gå runt det ärende som nu eventuellt kommer att prövas i Regeringsrätten för om de gör om organisationen kan de välja om alla ledamöter. Frågan är väl kanske hur desperata de är och hur länge Vänsterpartiet godtar att inte "tjänat" så mycket på samgåendet.

Om de driver igenom en organisationsförändring och väljer om alla ledamöter blir de ju av med mig som ordförande i Barn- & utbildningsnämnden och Ulf Andersson (m) som ordförande i Miljönämnden. Gun Byttner kan de däremot inte "bli av med" eftersom Kommunfullmäktiges ordförande aldrig kan plockas bort om hon/han inte själv väljer att hoppa av.

Men å andra sidan, om de har ärliga avsikter med att få frågan prövad i Regeringsrätten så borde de kanske invänta den domen. Annars saknar väl den åtgärden trovärdighet. Då är ju de nedlagda pengarna helt omotiverade.

Ja, det är bara att vänta och se hur desperata de är!

Inga kommentarer: