söndag 19 juli 2009

Vem släppte bomben?

Det är svårt att förstå att Malung för bara några timmar sedan var invaderat och nu är det heltomt! Det blir verkligen tomt under söndagen vecka 29. Man har liksom vant sig vid att det skall vara människor i varenda hörn och nu ekar det.

I morse när vi kom från sommarstugan och tog en tur runt några av de campingar som funnits under veckan syntes det verkligen att det varit fest i byn. Det var skräp, trasiga tält och utemöbler och såg verkligen inte så trevligt ut.

När vi var ute på en tur på kvällen syntes det knappt ett spår av detta skräp. De som har hand om städningen har verkligen gjort ett beundransvärt jobb. Helt otroligt!

Nu är det nog många som kommer att ta en välbehövlig semester, men om ett år smäller det igen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker inte det varit skräpigt alls under festivalen. Jag antar att det mycket beror på de ansvarsfulla besökarna.

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Absolut, de allra flesta besökare är väldigt ansvarsfulla. Det jag beskrev var "lämningarna" efter några campare som inte var fullt lika ansvarsfulla men vars skräp på ett förtjänstfullt sätt städats bort under dagen. Kanon.

Anonym sa...

Är det någon festival som är ren, så är det den i Malung. Besökerna är mycket duktiga på att ta rätt på sitt skräp och sköter sig på ett föredömligt sätt.

Förstår att det är svårt att uppskatta graden av skräpighet när man inte befunnit sig på så många andra festivaler.

Och visst blir det tomt när de åker, men vi välkomnar dem å det varmaste till nästa års evenemang.

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Håller fullständigt med dig. Det är jätterent och det är många som hjälps åt med att plocka både skräp och pant. Det var det jag beskrev i mitt inlägg. Skräpet på de tillfälliga campingarna försvann på ett kick under söndagen.

Jag tror att de allra flesta i Malung förstår nyttan av Dansbandsveckan och välkomnar våra gäster år efter år. Veckan är guld värd för Malung, den som säger något annat ljuger.