måndag 20 juli 2009

Nu har det hänt igen!

Den här gången var det en liten hund som fick träffa "gråben" hemma på gården. Det var bara tur att han överlevde.

När en varg helt orädd ger sig in i byar måste man kunna göra något åt det. Det kan inte accepteras.

Läs gärna artikeln om vargen i Grimsåker i Malung här:

11 kommentarer:

Anonym sa...

Precis som när grannens ungar kommer och pallar äpplen. Snor man något ska handen av, eller?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Men snälla vännen, att jämställa ungar som pallar äpplen och en halvt ihjälbiten hund är väl ändå magstarkt?!

Anonym sa...

Så du menar att vissa är värda mer än andra?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Nej, jag menar absolut inte att vissa är mer värda än andra utan att din jämförelse av handlingar inte går att jämföra eftersom de kan "värderas" olika. Att palla äpplen som barn kan i min värld aldrig bli lika allvarligt som att någon attackeras och skadas allvarligt.

Jag menar inte heller att vargen skulle vara mindre värd som individ men att den "normala" platsen för en varg att leva och "verka i" inte är bland bebyggelse utan i skogen, långt från störande människor.

Anonym sa...

Du skall icke dräpa och du skall icke stjäla. Vilken är skillnaden?

Anonym sa...

Du påstår själv att dessa människor är "störande". Intressant. Och då väcks ännu en tanke... vilken är människans normala plats att leva och verka i? Är det inte så att människan har tagit plats från djuren så att det egentligen är vi som är i deras territorium?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Om du inte vet skillnaden på att stjäla och att dräpa kan jag tipsa dig om www.google.se

Jag menar att jag tror att människor är "störande" för vargen, alltså något vargen gärna undviker. Men jag kan ha fel, vargen kanske tycker att människor är jättecoola och egentligen skulle vilja leva tillsammans med oss.

Ja, huruvida Adam och Eva (människan) kom före alla djur på jorden eller om djuren kom först kan jag inte svara på. Det finns nog olika teorier om det. Så vem som är på vems mark är svårt att svara på. Vad tror du?

Anonym sa...

Underbart att du använder dig av härskartekniker. Det brukar ju faktiskt politiker vara bra på, dock blir det patetiskt. Till vargfrågan... Hur vet vi att detta fall inte är ett försök till överlagt mord? Hund springar runt som lockbete - fritt fram att skjuta varg som kommer i närheten, eller? Nu skjöts ju visserligen ingen varg, och en hund blev tyvärr skadad. Men om nu jakt på varg skulle bli tillåtet så skulle förmodligen ingen åklagare ta ett sådant här mord till åtal för jaktbrott, eftersom bevisbördan ligger hos åklagaren och bevisen om vad som skett lär ju vara näst intill omöjliga att hitta i barmark. Så - hur göra?

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Härskartekniker? Det finns väl ingen anledning till det när man inte ens vet vem man "pratar" med? Man kan väl inte "förminska" någon som inte ens vågar visa vem den är? Den personen mår väl redan tillräckligt dåligt, eller finns det någon annan anledning till att man inte vågar stå för sina åsikter?

Att politiker skulle använda sig av de teknikerna mer än andra har jag svårt att tro. För övrigt tycker jag inte att det finns något tillfälle som det är OK. Det är lågt.

Anonym sa...

Barn svälter i Afrika, flera ton miljögifter sprutas ut dagligen, pandemier sprider sig som löpeldar och sen har någon sett en varg i Grimsåker. Hm...

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Ja, sånt är livet. Var sak har sin tid och var plats har sina problem, stora som små.