måndag 20 juli 2009

En mycket intressant middag.

Är precis hemkommen från en mycket intressant middag på Sankt Olof Hotell & Krog. Min man och jag fick ett väldigt intressant middagssällskap. En framgångsrik företagsledare som har sina rötter i Malung men bott i andra delar av Sverige under många år. Han är 86 år gammal och hade kört bil från Lund till Malung, via Falun, idag. 86 mil. Det är ingen dålig prestation i den åldern.

Han kom in i restaurangen strax efter oss och min man kände igen honom eftersom han arbetat i ett företag i Malung som mannen ägde i slutet av 80-talet. Vi talade med honom en stund och bjöd honom att sitta vid vårt bord eftersom han var ensam.

Det blev en mycket trevlig middag med en intressant diskussion om dåtid, nutid och framtid. Han bodde på hotellet och skulle besöka sin sommarstuga i Bondselen imorgon samt besöka sina släktingar och sedan skulle han köra tillbaka till Lund igen. Vilken krutgubbe!

Diskussioner med äldre människor ger så mycket. Historien är en viktig del av livet, så intressant. Det är något man absolut skall prioritera om man har möjlighet. Ett perfekt tillfälle till folkbildning.

Tack Rune för en givande kväll!

Inga kommentarer: