onsdag 12 augusti 2009

Det är tur att man inte skall föda några fler barn......

Om män födde barn hade troligtvis aldrig frågan om att stänga BB i Mora varit aktuell!

Nej - jag är ingen kvinnorättsaktivist men jag tror faktiskt att vi inte har kommit längre i utvecklingen av maktfördelningen mellan män och kvinnor.

En gravid kvinna som skall åka från Sörsjön eller Idre till Falun för att föda barn får ha väldigt starka knipmuskler eller en väldigt utvecklad känsla för "timing" för att slippa föda barn i egna bilen eller i bästa fall i en ambulans. Det är definitivt inte livskvalité.

Detta kan jämföras med att kvinnorna i Falun skall åka till Stockholm och föda barn! Den tanken tror jag aldrig skulle tas upp till diskussion.

Varför skall alltid vi på landsbygden köras över? När skall det bli lika mycket värt att leva och bo "på landet" som i stan? Är inte barnen till oss i Västerdalarna värda att få födas i en lugn och trygg miljö på BB i Mora utan skall riskera att födas i en bil i dikeskanten?

Nej, nu är väl ändå måttet rågat! Jag hoppas verkligen att det här "utspelet" från ansvarig tjänsteman på BB i Mora är ett skrämskott för att få igång diskussionen och att avdelningen öppnar snarast möjligt.

2 kommentarer:

Taggad sa...

Ja det är ju inte konstigt att folk flyttar här ifrån, hur mycket ska man behöva offra för att bo på landsbygden. Eller hur ska man överhuvudtaget våga bo kvar? Stäng BB i Falun, de som bor där kan åka till Gävle. Då räcker det med ett BB i Dalarna d.v.s. Mora BB.

Ann-Louise Eklund sa...

Taggad: Jag håller med dig fullständigt. Med det goda rykte Mora BB har kan man absolut satsa på det som Dalarnas BB och samarbeta med Gävle. Ring Ingalill Persson, Alf Johansson och Ken Swedenborg ;-)