lördag 8 augusti 2009

Vad har de styrande politikerna emot ungdomarna i Lima?

Det som såg så bra ut blev så fel!

Smörblomman i Lima står tom sedan länge och skulle passa ypperligt som fritidsgård för ungdomarna. Den skulle vara idealisk för aktiviteter både inne och ute - bra mycket bättre än den trånga lokal man har i ett hyreshus idag.

När Malung-Sälenpartiet ingick i kommunledningen via "Samverkansalliansen" var vi ett beslut ifrån att ungdomarna skulle få sin hett efterlängtade fritidsgård i Lima, ett beslut.
Men när Centerpartiet blåste iväg med en vänstervind, och fångades upp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, blev det tvärstopp för den satsningen! Istället lade man frågan i byrålådan (som med så många andra frågor).

Jag efterlyste frågan i Kommunfullmäktige flera gånger men fick bara svävande svar. Efter ett tag meddelade den nya majoriteten att ansvaret för fritidsgårdarna skulle läggas tillbaka från Kommunstyrelsen till Barn- & utbildningsnämnden. Smart! Då slipper man problemet - eller?

Nästa steg var att sälja fastigheten "Smörblomman". Då har man en gång för alla slagit undan alla möjligheter till att satsa på en fritidsgård värd namnet i Lima!

Att ansvaret för Fritidsgårdarna nu ligger under Barn- & utbildningsnämnden igen innebär att den verksamheten fortsättningsvis alltid kommer att ställas i relation till kärnverksamheten när det blir besparingsdiskussioner - kanon!!! Det är att satsa på framtiden!

När vi i Samverkansalliansen "tog över" efter valet 2006 flyttade vi ansvaret för fritidsgårdarna till Kommunstyrelsen för att värna den viktiga ungdomsverksamheten.

Det är tydligen inte en så viktig och prioriterad fråga för (s), (v) och (c)!

Inga kommentarer: