torsdag 20 augusti 2009

Jag förstår ungdomarna...

... men det finns absolut inget som försvarar förstörelsen i Malung just nu!

Jag anser däremot att det finns en förklaring - att det i mångt och mycket handlar om brist på engagemang och intresse för ungdomsfrågorna bland nuvarande styrande i Malung-Sälens kommun!

Vad skall de ungdomar som inte idrottar göra? Jag tror faktiskt inte att det är U14-laget eller P & F15-laget som är ute på nätterna och klottrar och förstör. Det kan naturligtvis vara någon som idrottar som har andra "intressen" också, men de allra flesta av de barn och ungdomar som driver runt kvällar och nätter är icke idrottande.

När man har en ungdoms- & fritidsgårds verksamhet som är stängd när barnen och ungdomarna är lediga och har behov av att någon vuxen ser dem måste man göra något. Det kan inte fortgå. Man måste använda de resurser som finns på ett bättre sätt än vad som görs idag. Jag hoppas verkligen att nuvarande majoritet tar tag i detta annars kommer troligtvis problemen bara accelerera tills något ännu värre inträffar.

Föräldrarna har givetvis ett ansvar - problemet är bara att många av föräldrarna inte klarar av att ta detta ansvar, de skulle själva behöva stöd och hjälp. Det är också en viktig bit att jobba med.

Läs gärna Falu Kurirens artikel angående förstörelsen i Malung genom att klicka på länken nedan:

Artikel i Falu Kuriren

Inga kommentarer: