måndag 30 mars 2009

Girigheten har inga gränser!

Att Vänsterpartiet gått i princip lottlösa ur sin koalition med (s) och (c) är ju tämligen klart men att de skulle nedlåta sig att i sin iver att få förtroendeuppdrag "ta" uppdrag av ett annat parti är patetiskt! Och de pratar om solidaritet, ärlighet och rättvisa - bullshit!

På kommunfullmäktige idag skulle det bland annat väljas en ersättare till Kommunstyrelsen efter Mats Eklund (msp) som avsagt sig uppdraget och en ordinarie ledamot efter Sara Nörstmo (msp) som också avsagt sig sitt uppdrag. Tidigare har det varit så att partierna fått välja in nya ledamöter för de som avsagt sig sina uppdrag eftersom valen bygger på en överenskommelse partierna emellan, vilket alltså inneburit att det parti som lämnar ett uppdrag också föreslår en ny ledamot till uppdraget.

Men inte i Malung-Sälens kommun - där går makten och girigheten före allt annat!

Det är absolut inget fel på Christin Lövstrand (v), det behövs lite ny, ung, kvinnlig kraft i Kommunstyrlesen, men det är pinsamt att man inte klarar av att få in henne på ett "eget mandat" istället för att välja in henne som ersättare för John Hjort (msp)! Att en ledamot från ett parti skall ha en ersättare från ett helt annat parti, och som man dessutom inte ens samarbetar med, är ju sjukt.

Detta beslut kommer säkerligen att överklagas till Länsrätten av någon, som de tidigare besluten som tagits på oklara grunder och sedan fått återkallas. Det är pinsamt och absolut ingen bra reklam för Malung-Sälens kommun!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det någon som vet vad girighet är så är det väl Rosa Damen! Genom sig själv känner man andra!

Ann-Louise Eklund sa...

Anonym: Du verkar inte ha särskilt mycket koll på läget. Det är farligt att tro på rykten och osanningar, vet du inte det?