söndag 15 mars 2009

Tänkte inte på det - eller??


Var ute på en skön promenad i solskenet idag och gick förbi Sportfältet i Malung. Solen gnistrade i snön, skidspåren var välpreparerade men vad har hänt med bandyplanen? Med den här vintern skall väl inte isen försvinna än? Vad är det som har hänt? Man borde kunnat ha fin is i många veckor till, eller?

Mötte av en händelse en man på Sportfältet som visste vad som hänt - det var saltet som hade smält isen! Vad då salt? Man saltar väl inte en isbana som är till för att åka skridskor på? Man är väl inte tokig?

Nej, riktigt så tokigt var det inte, men nästan. På sommaren använder man bandyplanen som campingplats för gäster på Dansbandsveckan och för att det inte skall damma så mycket för campinggästerna så saltade man bandyplanen!

Det är väl OK att använda en tom yta som bandyplanen på sommaren men man kan ju inte för en vecka per år förstöra den så att man inte kan använda den till det som den är till för - skridskoåkning?

Jag hoppas verkligen att det var en mycket ogenomtänkt idé som aldrig kommer att upprepas igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Många saker som händer i våran kommun tycks inte vara så genomtänkta. Men jag ger mig f-n på att det blir saltad campingplats där i år igen.Varför skulle någon enda människa bry sig om sakers egentliga syfte i den här kommunen?

Anonym sa...

Kan det bero på att den verksamhet som bedrivs på denna plan inte hör till den stora föreningen?

Ann-Louise Eklund sa...

Den här frågan lever i högsta grad fortfarande trots att det gått så länge sedan blogginlägget gjordes.

Den kommunalanställde mannen, som enligt uppgift från en annan kommunalanställd man på sin semester kallats in för att salta vid ishallen, hävdar att han aldrig saltat någonstans.

Den andra kommunalanställda mannen vidhåller till mig att samtalet om saltning vid ishallen förekommit men vill inte blandas in i frågan utan vill vara anonym. Det respekterar jag.

Något namn på någon inblandad person har aldrig nämnts i bloggen så ingen är "uthängd" på något vis och eftersom det här inte är en tidning utan en blogg med egna tankar och åsikter finns inget att dementera.

Människor kan ha, och har, olika åsikter och uppfattningar i olika frågor. Sån´t är livet.