tisdag 28 oktober 2008

Igår kom de rätta egenskaperna fram....

Det var intressant att se vad som händer med människor när de börjar bli desperata - då kommer deras "rätta jag" framkrypande. Det var mycket tydligt på Kommunfullmäktigemötet igår.

En av våra stora retoriker från ett litet rött parti sänkte sig själv till en nivå som inte hör till vanligheterna. Han brukar höra till dem som förordar att vi skall ha ett "gott klimat" i KF och inte gå till personangrepp mm. Det låter ju bra och håller tydligen tills man känner att man själv börjar tappa mark! Då släpper tydligen också de spärrarna.
Det blev ett famlande efter att hitta felaktiga uttalanden och liknande för att "smutsa ner". Det blev nästan underhållande till slut!

Det känns närmast patetiskt när den nya ledartrion talar om att man skall acceptera de demokratiskt valda förändringarna, att man klamrar sig fast om man inte hoppar av, att man inte skall låta juridiken styra över politiken bla bla bla.....

De som överhuvudtaget inte tar något som helst demokratiskt ansvar är de som nu går ihop och bildar denna rödgröna röra - helt tvärtemot det väljarna gav utryck för i valet 2006! Alla de som röstade på något av partierna i Alliansen eller på Malung-Sälenpartiet gjorde det för att de var trötta på det röda styret och ville ha en förändring. Snacka om att de är dragna vid näsan i och med den här vänstersvängen!

Valet 2010 blir synnerligen intressant. Jag ser verkligen fram emot det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaha ja...... suck pust och stön...Fia med knuff kan man spela hemma vid köksbordet och inte inom Kommunal nämder och ordförande poster. Bara att gilla läget och tyvärr så blev det inget ordförandeskap i BUN för retorikern.