måndag 27 oktober 2008

Nej, jag kommer inte att avgå!

Bakgrund till svaret:

Malung-Sälenpartiet är inte ett borgerligt parti, vi är ett partipolitiskt oberoende parti med Malung-Sälens kommuns bästa som nummer ett. Vi har tidigare förklarat att det inte spelar någon roll om förslagen är röda, blå eller gröna så länge det är till fördel för kommunen och dess invånare. Vi är öppna för samarbete oavsett färg så länge det gynnar kommunen. I dagsläget finns ingen ”Samverkansallians” eller några överenskommelser mellan partierna som ingick i den. Det som tidigare gällde i Samverkansalliansens samarbete var utifrån en förhandling som är historia idag.

Detta innebär att det inte är en självklarhet för oss att besluta att vi skall avgå då vi inte tror att en annan ordförande från ett annat parti gör arbetet bättre, utan att en långsiktig gemensam strategi över partigränserna är en för kommunen bättre lösning än det tjafs som pågår nu.

De ledamöter som idag sitter i Barn- & utbildningsnämnden har stora förutsättningar att göra ett för verksamheten bra arbete tillsammans. Då det inte är några större meningsskiljaktigheter mellan oss, utan tvärtom en mycket god stämning och samstämmighet, känns det inte som om behovet av en förändring på ordförandeposten är akut eller aktuellt i BUN i dagsläget.Vi ser det som ett stort svek mot dem som röstade på oss i valet om vi i det här läget hoppar av och inte fullföljer det vi är valda att göra under fyra år.

De som lade sina röster på Malung-Sälenpartiet (eller något av partierna i Alliansen också för den delen) gjorde det för att de ville ha en förändring av kommunens styre för att de var missnöjda med (s) och (v). Nu får de tillbaka dem igen med hjälp av vinglande centerpartister.

Det skulle emellertid vara intressant att höra om Ola kan beskriva på vilket sätt hans ledarskap skulle innebära att verksamheten i Barn- & utbildningsnämnden skulle få ett bättre resultat under hans ledning och vad det är som hindrar honom från att genomföra det idag. Det är ingenting han har framfört på något sätt.

Inga kommentarer: