lördag 4 oktober 2008

Ny dag - nya möjligheter!

Är det inte fantastiskt, varje morgon får du nya möjligheter till att göra något bra med ditt liv!

Idag är en dag med många möten med nya spännande människor. Först hela dagen på Folkrörelseforum på Lugnetgymnasiet sedan på Idrottsmässan i sporthallen på Lugnet och slutligen på Idrottsgalan i FK-arena ikväll. Vilken höjdardag för alla oss "idrottsidioter"! Kan det bli bättre?

Ikväll får vi då se vem som är "Århundradets dalaidrottare". Blir det Gunde Svan, Sanna Kallur, Mora-Nisse Karlsson, Sixten Jernberg eller blir det någon annan? Spännande!!

Läste Falu Kuriren på nätet för en stund sedan. En stor artikel om situationen i vår kommun där vi som är ordförande i nämnderna "klamrar oss fast" vid våra uppdrag (enligt vissa kritiker). Artikeln handlar om den fråga vi fick på Kommunfullmäktige om huruvida vi tänker sitta kvar på våra ordförandeposter eller inte och att vi kommer att besvara frågan vid nästa KF-sammanträde.

För "mitt" parti är väl egentligen frågan om hur vi som oberoende parti kan tänka oss att leda Barn- & utbildningsnämndens arbete tillsammans med (s), (v) och (c). Vi har ju en helt annan situation än moderaterna som är ett borgerligt parti.

Frågan är väl kanske vad som är mest trovärdigt gentemot våra väljare: att avgå för att de borgerliga (som vi hade ett samarbete med för att få till en förändring i kommunen) avgår eller att sitta kvar och jobba för vår sak, nämligen det som är bäst för kommunen oavsett om förslaget är rött, blått eller grönt. Det är en fråga som vi skall fortsätta att diskutera på vårt kommande medlemsmöte. Jag återkommer om det.

Nu är det dags för Folkrörelseforum, vi hörs!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag röstar på Gunde Svan :-)
Jag läste också nyss atrikeln i FK. Vi får fortsätta dryfta dessa frågor på mötet i morgon. Jag har iaf min bestämda åsikt men det tar vi då :-)

Ann-Louise Eklund sa...

Ja, Smina, du fick rätt. Det var Gunde som vann. Vår Sixten kom på en hedrande tredjeplats.