torsdag 24 september 2009

En mycket givande dag.

Idag har vi haft en mycket givande dag på Resurscenter i Malung. Vi har haft en visionsdag inom Barn- & Utbildningsnämndens verksamhetsområden. Deltagare var vi politiker i Barn- & Utbildningsnämnden, rektorerna och fackliga företrädare.

Dagens stora punkt var den kommande skolplanen. Vi gick igenom ett utkast till skolplan i såväl stor grupp som i mindre grupper, indelade efter verksamhetsområde. Rektorer och kontaktpolitiker inom områdena förskola, grundskola F-5, grundskola 7-9 samt gymnasium/vuxenutbildning satt tillsammans och gick igenom planen utifrån respektive "stadies förutsättningar". Det blev mycket bra diskussioner.

Vi har nu haft de här träffarna under 2-3 år och de har alltid varit mycket uppskattade av såväl politiker som rektorer och fackliga företrädare. Alla tycker att det är mycket värdefullt att få träffas en gång per termin och diskutera aktuella frågor. Det känns ju väldigt kul eftersom det var på mitt initiativ de här träffarna infördes för ett par år sedan. Det hade ju varit lite jobbigt om uppfattningen hade varit att det var bortkastad tid att träffas.

Nästa träff blir den 18 februari 2010 och då skall vi fortsätta att diskutera Skolkompassen. Jag ser redan fram emot nästa träff!

Inga kommentarer: