onsdag 2 september 2009

Ja, maktskiftet var jättebra för kommunens ekonomi.....

Ja, vad skall man säga?

Den 13 juni förra året lämnade Centerpartiet Samverkansalliansen för att tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet bilda en stark och stabil majoritet som skulle ta ett krafttag med kommunens ekonomi.

Hur blev det då?

Läs en artikel i ämnet här!

Ja, de sa i och för sig inte hur de skulle ta sitt krafttag men det var nog ingen som trodde att de menade det här!?

Men - om man tänker efter så har det väl aldrig kunnat gå att lösa något som inte fungerar genom att fortsätta att göra samma sak - eller hur?

Malung-Sälens kommun (tidigare Malungs kommun) har ju under många år haft en röd majoritet, med den påföljd att ekonomin blivit allt sämre och att den kommunala kostymen bara svällt och blivit större och större. (Och med tanke på att Socialdemokraterna och Kommunal ofta går hand i hand så är det ju inte så konstigt).

Nej, Centerpartiet har nog mycket att förklara för sina väljare om de skall överleva nästa val! (Ja, (s) och (v) har väl också en bikt att genomlida innan de kan gå vidare!)

1 kommentar:

Johan B Lisra sa...

det är detta som kallas för "en tuff budget".Att banta bort de ca 80 kommunanställda som uträttar nada är ju omöjligt.Det enda våra chefer fixar är att lägga mer jobb på dem sm redan arbetar heltid