lördag 19 september 2009

Speedway när den är som bäst!

Oj, oj, oj - vilken kväll! VALSARNA ÄR TILLBAKA I ELITSERIEN I SPEEDWAY!!!

Inför mötet med Örnarna hade Valsarna ett underläge med 10 poäng att hämta in från torsdagens finalmatch i Mariestad. Med Örnarnas Mikael Max på banan såg det lite tungt ut.

Första heatet slutade 3-3 och i andra heatet var det dags för Valsarnas första femetta. Det var Hagansbo och Mellgren som stod för den. Örnarna kontrade direkt i tredje heatet med en femetta av Max och Ruud. Det var jämnt till Valsarna tog sin andra femetta i sjätte heatet. Då var det Aspegren och Jonasson som slog till. Efter sjätte heatet ledde Valsarna hela tiden men hade ju 10 poäng att hämta in för att ligga lika som Örnarna.

I tionde och elfte heatet tog Valsarna två femettor på raken och hade ledningen med 12 poäng och "var i Elitserien" men tolfte heatet blev dramatiskt. Thomas H Jonasson blev trängd i ingången av andra kurvan och flög ÖVER luftstaketet och landade utanför banan! Otroligt nog kunde han resa sig upp, skaka av sig och fortsätta matchen. Han blev dock utesluten i det heatet och Örnarna vann heatet med 4-2 efter omstart. Därmed var det 10 poängs marginal igen.

Efter fjortonde heatet stod det 37-47 och i första nomineringsheatet (15 heatet) tog Örnarna en femetta och helt plötsligt ledde Valsarna bara med 6 poäng och Örnarna "var i Elitserien"!

I det andra nomineringsheatet (16 heatet) hade Valsarna en klar femetta på gång och då LÄGGER SIG Örnarnas Ronnie Jamrozy ner i en kurva (utan att någon annan förare är i närheten). Troligtvis chansade han på att få till en omstart och rädda segern till Örnarna men domaren gjorde det enda rätta: han uteslöt Jamrozy och frös heatet. Det blev alltså en femetta till Valsarna och det stod 53-43! Puh - tur att man inte har svagt hjärta!!!

Då var det dags för sudden death! I första heatet blev det 3-3 och i det andra körde Valsarna till sig en seger med poängen 4-2 och ELITSERIEPLATSEN VAR BÄRGAD!!

Ovalen stormades av jublande, överlyckliga Valsarnasupporters.
Vilken avslutning på kvällen och säsongen!

Nästa år får vi åka till Tallhult och titta på elitseriespeedway - underbart!

Inga kommentarer: