onsdag 16 september 2009

Hoppas att det var positiv information på mötet om allaktivitetshallen idag.

Hoppas att de har jobbat vidare på att en del av hallen skall ha ett fast sporthallsgolv så att skolorna kan nyttja hallen också. En hall med bara konstgräs är ju tyvärr väldigt begränsad. Men det hoppas jag framgick tydligt på vårt studiebesök i Norge.

Malung behöver absolut en idrottshall med fullstor planyta för både skolans och föreningslivets behov. En ort utan en riktig idrottshall är "B".

Jag hoppas att de projektansvariga har med sig övriga föreningslivet i projektet från början så att man fyller alla behov. Innebandyklubben till exempel. Ensam är ju aldrig stark och jag skulle tro att det är svårt att klara driften om inte fler föreningar kan nyttja hallen.

Ja, om kommunen kommer att involveras i projektet på något vis så lär man väl få information någon gång, antingen i Barn- & utbildningsnämnden eller i Kommunfullmäktige. Men med tanke på de starka känslorna mot Sälenhallen och Sankt Olof Hotell & Krog i rådande besparingstider lär det väl tyvärr inte vara aktuellt med någon större kommunal insats inom en nära framtid. Inte om kommunledningen som vanligt har svårt att se att satsningar i kristider kan vara en investering för framtiden.

Det är beklagligt, för Malung behöver verkligen en positiv satsning, och en sporthallssatsning vore just en sådan positiv långsiktig satsning för framtiden.

Go Henry, go!

Inga kommentarer: